Образовање за Србију

ПОКРЕНИ ПРОМЕНЕ

ПОСТАНИ СУПЕРХЕРОЈ!

Потребни су нам људи који деле нашу визију и мисију. Мисија наше Фондације је да целоживотно учење постане део наше друштвене културе. Трудимо се да развијамо колективно лидерство у локалном контексту и стварамо инспиративну средину, у којој срећни ученици и срећни наставници уче једни од других. Желимо Србију у којој су и наставници и ученици оснажени да употребе трансформативну моћ образовања, покрену промене и остваре позитиван друштвени утицај како бисмо заједно створили бољу будућност Србије.
teach_for_serbia_symbol

Придружи се нашој мрежи еду-лидера и покрени промене у својој учионици, школи, селу или граду  

Да би постао/постала наш еду-лидер, потребно да заиста будеш посебан/посебна.

Да бисмо открили све твоје потенцијале, таленте и компетенције, наша селекција има осам корака: од твоје одлуке да се пријавиш до заједничког покретања промена заједно са читавом глобалном мрежом од преко 85.000 наставника и 1,1 милион ученика. 

Шта је потребно да би постао/ла еду-лидер/ка?

Факултетска диплома
или статус апсолвента

За рад у школи, било основној или средњој, потребно је да имаш диплому факултета или статус апсолвента и знање да предајеш неки од предмета. Може се догодити да добијеш понуду и да предајеш сродне предмете.

Чист
кривични досије

Веома је битно да твој кривични досије буде чист тј. да ниси осуђиван/а правноснажном пресудом за кривично дело за које је изречена безусловна казна затвора у трајању од најмање три месеца.

Жеља да радиш у школи са децом

Овај програм је посвећен деци и њиховом холистичком напретку. Зато је битно да желиш и волиш да радиш са децом у школи, да разумеш важност своје улоге у програму и да покрећеш промене у свом окружењу.

Учешће у програму
најмање две године

Наш програм траје две године. То значи да ћеш две године радити у школи као васпитач, учитељ, наставник, професор или стручни сарадник. Након тога, можеш остати у школи и постати део наше мреже еду-лидера или пронаћи неки други посао ако желиш.

Погледај све кораке у интерактивном дијаграму испод. Кликни на сваку икону и прочитај објашњење у средини полукруга. Ако желиш да сазнаш више, слободно нам се обрати.

Кликни на икону и прочитај објашњење у средини.

ПРВИ КОРАК КА ПРОМЕНАМА ЈЕ ТВОЈ КОРАК

1

1. ПРИПРЕМАШ ДОКУМЕНТАЦИЈУ

Припреми своју биографију, мотивационо писмо и препоруке. Скенирај диплому/дипломе ако их имаш или потврду са факултета да си на последњој години или апсолвент. 

2

2. ШАЉЕШ ПРИЈАВУ

 

Пријави се преко наше платформе на линку испод и прикачи своју документацију. Ако си већ спремио/спремила сву документацију, пријава траје мање од 5 минута.

3

3. РАДИШ ОНЛАЈН ТЕСТ

 

Уради онлајн тест компетенција и покажи све своје таленте. Питања уопште нису тешка и не треба да се припремаш јер тестирамо твоје вештине и компетенције. За тест ће ти бити потребно око 30 мин.

4

4. УЧЕСТВУЈЕШ У ПРВОМ КРУГУ ИНТЕРВЈУА

 

Први круг интервјуа одржава се у року од две недеље, онлајн или у нашим просторијама. Ово је сјајна прилика да нам се представиш у најбољем светлу и убедиш нас да си баш ти наш еду-лидер.

5

5. УЧЕСТВУЈЕШ У ДРУГОМ КРУГУ ИНТЕРВЈУА

 

Други круг интервјуа подразумева решавање разних проблема и ситуација. Желимо да видимо како се сналазиш и како размишљаш јер су то битни предуслови за еду-лидера.

6

6. ПОХАЂАШ ИНСТИТУТ

ЗА ЕДУ-ИНОВАЦИЈЕ

Најбољи кандидати похађају наш Институт за еду-иновације и спремају се за покретање промена. Током шест недеља, научићеш више о нашем Оквиру педагошких компетенција за колективно лидерство - КОЛИД.

7

7. ПОСТАЈЕШ ЕДУ-ЛИДЕР

 

Потписујеш уговор на две године и започињеш свој пут еду-лидера у школама, уз нашу менторску подршку. Покрећеш позитивне промене у образовању и ствараш бољу и лепшу будућност.

8

8. ГРАДИМО МРЕЖУ

 

Сви наши еду-лидери, сарадници и ученици постају део наше глобалне мреже покретача промена. Заједно градимо прилике за напредак и помажемо сваком детету да оставри све своје могућности.

Конкурс ће поново бити отворен у фебруару 2024. године.