Образовање за Србију

ПРЕДЛОЖИ

Твојој школи недостају квалитетни наставници, који просвету не виде као алтернативу већ као свој позив? Не можете да пронађете адекватне замене јер нико не жели да ради у школи? Школа нема средства да улаже у твоје професионално усавршавање иако је то приоритет најнапреднијих образовних система?

Ако су ово твоје муке, онда пријави своју школу да постане наш партнер у мрежи!

Фондација жели да сарађује са вртићима и школама широм Србије, поготову у руралним крајевима, где је подршка најпотребнија. Наши еду-лидери, који су изабрани строгом селекцијом за различите предмете и обучени да раде у просвети на нашем Институту за еду-иновације, постали би део вашег тима и тиме допринели унапређењу наставне праксе у вашој школи. 

Веома нам је битно да управа школа има разумевања за нове идеје, пројекте и позитивне промене, јер управо овакав однос према унапређењу образовања ствара средини заједништва, где се колеге поштују и подржавају. Верујемо у снагу међусобне подршке и заједничке сарадње јер знање једино дељењем постаје веће. Зато су све наше радионице, семинари, округли столови, конференције и самити употпуности бесплатни за све наставнике наших партнерских школа.

Уколико желиш да сазнаш више, можеш нас позвати телефоном, послати нам Viber или Whatsapp поруку или упутити имејл. 

НАЦИОНАЛНИ КОНКУРС ЗА ШКОЛЕ
Постани наш еду-партнер и
промени будућност Србије!

teach_for_serbia_symbol

Шта је еду-партнер?

Програм Фондације „Образовање за Србију” је намењен школама и вртићима које имају отворене позиције за васпитаче, учитеље, наставнике и/или стручне сараднике и желе да запосле наше сјајне еду-лидере на период од најмање две године.

Приступањем мрежи, школе и вртићи добијају статус еду-партнера и могућност да покрећу смислене промене кроз разне иницијативе и пројекте, граде педагошке капацитете свог кадра и унапређују наставну праксу, усвајајући најбоље дидактичке моделе у нашој глобалној мрежи.

Критеријуми за школе

Школе или вртићи широм Србије могу да конкуришу за партнерство и постану еду-партнери ако:

  • имају једно или више слободних радних места за еду-лидере за било који предмет или узраст деце;
  • могу да запосле еду-лидере као васпитаче, учитеље или наставнике на најмање две године, са перспективом сталног радног односа, ако се и када се за то створе услови;
  • желе да сарађују са Фондацијом „Образовање за Србију” на усвајању иновативних наставних приступа и примени Оквира педагошких компетенција за колективно лидерство – КОЛИД;
  • желе да промовишу вредности Фондације „Образовање за Србију”: заједништво, брижност, позитиван утицај и љубав;
  • желе да поврате углед наставника у друштву.

Шта школа добија кроз партнерство?

КВАЛИТЕТАН НАСТАВНИ КАДАР

Фондација „Образовање за Србију” регрутује, селектује и обучава еду-лидере, како би својим педагошким компетенцијама могли да утичу на квалитет рада школе.

БЕСПЛАТНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ

Фондација „Образовање за Србију” се договора са школом о интерактивним радионицама за све запослене, те тиме обезбеђује стално усавршавање кадра.

МЕНТОРСКИ ПРОГРАМ ЗА ЕДУ-ЛИДЕРЕ

Фондација „Образовање за Србију” спроводи менторски програм за све еду-лидере који постану део наше мреже, јачајући њихове капацитет током пре две године рада.

ГЛОБАЛНО УМРЕЖАВАЊЕ

Фондација „Образовање за Србију” је део глобалне мреже те тако и ваша школа постаје њен део, чиме добија могућност да се умрежи са осталим школама у свету.

Како да пријавиш школу?

ПРИПРЕМИ СПИСАК РАДНИХ МЕСТА ЗА ЕДУ-ЛИДЕРЕ

Еду-лидери раде као наставници и/или стручни сарадници у твојој школи, а од нас добијају сву потребну подршку у развоју педагошких компетенција.

УБЕДИ НАС ДА ЈЕ БАШ ТВОЈА ШКОЛА ДОБАР ЕДУ-ПАРТНЕР

Желимо да сарађујемо са школама које деле наше вредности и подржавају смислене, позитивне промене у образовању, које покрећу наши еду-лидери.

ПОПУНИ ПРИЈАВУ НА НАШЕМ ВЕБ-САЈТУ

Попуњавањем онлајн пријаве, у коју ћеш додати списак (1) и аргументе за добијање статуса еду-партнера (2), твоја школа постаје кандидат за приступ нашој глобалној мрежи.

ПРЕДСТАВИ ШКОЛУ ЖИРИЈУ

Школе које уђу у ужи избор имаће прилику да се представе жирију за доделу статуса еду-партнера и упознају еду-лидере, са којима могу да остваре двогодишњу пословну сарадњу.

teach_for_serbia_symbol