Образовање за Србију

ПОКРЕНИ

Снага у теби је инспирисана знањем? Негујеш идеале друштва у коме се цени професионални интегритет, етичка одређеност и култура наслеђа? Мотивише те вечита потрага за знањем, коју желиш да пренесеш на своје ученике и колеге? Верујеш да такви као ти заиста могу да промене свет?

У праву си! Једино кроз колективно лидерство, у коме оснажени наставници и ученици могу да мењају нашу будућност, можемо да стварамо средину у којој вредности нису само идеали већ и стварност.

Искрено верујемо да Србији требају млади, ентузијастични и способни људи, као што си ти, да постану део педагошке елите која вреднује традиционалне вредности доброг знања и лепог понашања али и иновира наставну праксу кроз савремене методичке моделе и приступе. Србији требају упорни, тврдоглави и одважни јер само такви могу да изнесу терет позитивних промена и оставе траг у животима својих ученика. Желимо да Србија поново има добре школе и паметну децу, која уче због знања, а не због оцена али и наставнике који ће им својим ставовима, понашањем и знањем дати добар пример. Ово је право време и прави програм да сви они тихи хероји сада гласно представе своје супермоћи и покрену позитивне промене у образовању. 

Како изгледа покретање промена?

Наш програм траје две године. Нема врдања. Након пажљиве селекције нај-најбољих кандидата, приступићеш добро конципираној обуци на нашем Институту за еду-иновације, током које ћеш се боље упознати са нашим принципима рада. Сазнаћеш више о нашем Оквиру педагошких компетенција за колективно лидерстово (КОЛИД) и разумети како да га примениш у свом раду у школи. Када почнеш да радиш у просвети, наставићемо да ти дајемо велику подршку кроз менторски рад и коучинг. Током двогодишњег ангажовања, имаћеш прилику да учествујеш у великом броју бесплатних радионица, конференција и семинара, кроз које можеш да се развијаш професионално и наставиш да иновираш своју наставну праксу. Након две године рада у школи, можеш и даље да останеш у нашем програму, а можеш да постанеш и наш алумни, који ће наставити да сарађује са нама и другим еду-иноваторима кроз инспиративне пројекте на локалном и националном нивоу. 

Уколико се препознајеш у овим речима и желиш да се придружиш нашем програму као еду-иноватор, позивамо те да нам се представиш. Позови нас, пиши нам или дођи у нашу фондацију да се упознамо. Можда у овој улози видиш и неког другог? Своју сестру, сина, жену, нећака, комшију који живи поред тебе? Пренеси им наш позив и охрабри их да се пријаве на наш конкурс.

 

ПРВИ КОРАК КА ПРОМЕНАМА ЈЕ ТВОЈ КОРАК