Образовање за Србију

О ПРОГРАМУ: ПЕРСПЕКТИВЕ

Променом угла посматрања, верујемо да се трансформативна моћ образовања огледа у новим улогама свих актера. Промене посматрамо из четири перспективе које се међусобно допуњују и дају бољу слику стварности али и визију Србије у у којој су и наставници и ученици оснажени да употребе трансформативну моћ образовања, покрену промене и остваре позитиван друштвени утицај како бисмо заједно створили бољу будућност.

УЧЕНИЦИ КАО ЛИДЕРИ

Своје ученике видимо као формиране личности, људе који су способни да обликују своје животе и свет око себе.

ЗАЈЕДНИЦА КАО ПОКРЕТАЧКА СНАГА

Заједнице видимо као покретачку снагу и извор мудрости, и прихватамо схватање да трајна промена захтева истинско партнерство са ученицима, њиховим породицама и другим едукаторима.

НАСТАВНИЦИ КАО УЧЕНИЦИ

Себе видимо као особе посвећене целоживотном учењу које на изазове одговарају радозналошћу, скромношћу и креативношћу.

НАШ РАД КАО ПОДРШКА СИСТЕМУ

Свој рад видимо као средство да одговоримо изазовима главних узрока неправде која преставља препреку за развој потенцијала ученика – системске баријере око нас и ограничена уверења која носимо у себи.

Оквир КОЛИД ставља наведене перспективе у центар пажње зато што схватамо да наше перспективе, односно, погледи на свет имају велики утицај на наше поступке:

Наставник који види ученике као лидере може у разреду покренути дебату у којој ће ученици учити једни од других, уместо да се преиспитују само себе као једини извор знања (чак и ако та активност није у наставном плану).

Наставник који себе види као целоживотног ученика може прекинути час који не даје жељене резултате и прихватити да грешке нису лоше јер ће заједно са ученицима анализирати сопствене недостатке и на тај начин успоставити модел лидерства заснован на промишљању за који се нада да ће успети да га развије и код ученика (иако се та активност не налази ни на једном списку применљивих поступака заступљених у материјалима за обуку наставника).

Наставник који види заједницу као покретачку снагу може ангажовати родитеље да заједничким снагама стварају визију за ученике, уместо да инсистира на томе да познаје циљеве рада ученика (иако се у оквиру универзитетских студија предлаже да наставници самостално одређују циљеве наставе).

Наставник који види свој рад као подршку систему ће се детаљније распитати шта се дешава у проблематичном окружењу породичног дома, уместо да на проблем гледа само у светлу правила и последица (иако неки од колега могу донети исхитрене закључке о дететовом урођеном потенцијалу за постизање успеха у школи.

Пружање подршке наставницима да развијају разумевање за ове перспективе треба да буде приоритет у обуци наставног кадра. Међутим, до промене угла гледања не долази се на начин на који се долази до стицања нових вештина. Не можемо рећи наставнику да „ученике прихвати као лидере“ и очекивати да ће се то догодити само од себе. За разумевање промене угла гледања потребно је много више, а фактори који на то утичу налазе се не само у нашем окружењу већ и у нашој свести о прихватању промена.

1

1. ПРИЈАВИ СЕ

Први корак је да се пријавиш преко наше платформе. Припреми своју биографију, мотивационо писмо, препоруке и скениране дипломе.

2

2. ПРОЂИ КРОЗ РИГОРОЗАН ПРОЦЕС СЕЛЕКЦИЈЕ

Наш процес селекције је ригорозан јер бирамо заиста најбоље, најспособније и најупорније еду-лидере како би били спремни да покрећу промене и трансформишу образовање.

3

3. СПРЕМИ СЕ НА ИНСТИТУТУ ЗА ЕДУ- ИНОВАЦИЈЕ

На нашем Институту за еду-иновације, који траје шест недеља, научићеш више о нашем Оквиру педагошких компетенција за колективно лидерство - КОЛИД.

4

4. ПРВА ГОДИНА ПРОГРАМА

Након обуке, помоћи ћемо ти да добијеш посао наставника или стручног сарадника у некој од партнерских школа. Ако негде већ радиш, твоја школа може да постане партнерска. У својој школи покрећеш позитивне промене уз нашу менторску подршку и подршку читаве мреже.

5

5. ДРУГА ГОДИНА ПРОГРАМА

Током друге године, идеје и пројекте који си покренуо/покренула у својој школи постају препознати као позитивни и смислени. Твоје колеге се прикључују покретању промена, мрежа еду-лидера се шири, а твој рад на трансформацији образовања постаје утицајан.

6

6. ПОСТАЈЕШ ДЕО НАШЕ МРЕЖЕ АЛИМНИЈА

По завршетку програма, постајеш наш алумнус/алумна и настављаш да се бавиш трансформацијама у образовању. Своје знање и идеје делиш са другим еду-лидерима, помажеш им да се снађу на свом путу трансформације и остављаш траг у образовању.

teach_for_serbia_symbol