Образовање за Србију

Teach For All:
НАША ГЛОБАЛНА МРЕЖА

Глобална мрежа Образовање за све” окупља преко 60 локалних фондација широм света. Повезани кроз заједничке принципе, сви покретачи промена теже да поспеше примену колективног лидерства у школама и заједницама, како би се створили услови за унапређење образовања као друштвене структуре. У друштву које се брзо мења, морамо да научимо како да се прилагодимо променама и како да помогнемо деци да развију компетенције и вештине које су им потребне за будућност.

teach_for_serbia_symbol

НАША ПЛАТФОРМА

Глобална мрежа Образовање за све користи платформу која омогућава свим локалним фондацијама у оквиру мреже да се повежу и уче једни од других, чиме се подстиче њихов индивидуални и колективни утицај.
Ширење мреже фондација
Подршка развијању,
утицају и капацитету фондација
Грађење међусобно
повезане глобалне заједнице
Уређивање глобалног
лаба за учење
Учествовање у
глобалним дискусијама

Ширење мреже
фондација

У земљама широм света, глобална мрежа „Образовање за све” развија свест међу перспективним друштвеним предузетницима и потенцијалним сарадницима о значају и утицају њиховог ангажовања на стварању боље будућности за децу. Позивајући их да узму учешће у позитивним променама у образовању, глобална мрежа „Образовање за све” их упознаје са својим заједничким принципима и помаже у прилагођавању Оквира педагошких компетенција за колективно лидерство – КОЛИД (Teaching As Collective Leadership – TACL) локалном контексту, дефинисању стратешких циљева и формирању локалне подршке циљевима фондације.

Подршка развијању,
утицају и капацитету фондација

Када локална фондација постане део глобалне мреже „Образовање за све”, она добија велику подршку у развијању пословања како би се омогућило професионално учење свих учесника, ојачао утицај који еду-лидери и алумни имају на локалну заједницу и подстакао ефикасан рад са добрим резултатима. Подршка се наставља и кроз ширење знања, размену искустава, повезивање учесника, приступање заједничким ресурсима и неговање колективног лидерства међу запосленима.

Догађаји
у оквиру мреже

Пружамо могућност свим учесницима да размене идеје и уче једни од других.

Годишња глобална
конференција

Годишња глобална конференција је прилика да се повежемо, да учимо једни од других и да славимо заједничке успехе.

Глобална иницијатива
за образовање девојчица

Ова иницијатива убрзава и повећава локални утицај образовања за девојчице.

Портал
за учење

Наше партнерске организације имају приступ порталу на коме се налазе корисни материјали из целе глобалне мреже.

Грађење међусобно
повезане глобалне заједнице

Глобална мрежа „Образовање за све” ствара мрежу ученика, наставника, алумнија, запослених и сарадника у којој сви деле знање и међусобно се подржавају.

Глобални
иновациони хаб

Глобални иновациони хаб подстиче лидерство и утицај визионара који долазе из редова алумнија, и помаже фондацијама у оквиру мреже тако што их подржава у локалном контексту.

Заједнице
добре праксе

Заједнице добре праксе окупљају више од 50.000 еду-лидера и алумнија који размењују искуства и деле знање.


Стипендија за истраживање и евалуацију

Стипендија за истраживање и евалуацију помаже фондацијама у оквиру мреже да доносе одлуке засноване на провереним чињеницама, а које одговарају локалном контексту.

Уређивање глобалног
лаба за учење

Сазнајемо, проучавамо и делимо све оно што учимо у оквиру мреже и ван ње како бисмо поспешили трансформативни процес у школама и заједницама.

Учествовање у
глобалним дискусијама

Подижемо различита искуства из мреже на глобални ниво како бисмо подржали равноправност и пружање једнаких могућности сваком детету.