Образовање за Србију

Како ти Фондација може помоћи да постанеш еду-лидер у Србији?

Замисли свет у којем свако дете има прилику да оствари своје снове, а млади људи храбро кроче ка будућности са знањем и вештинама које им пружају неограничене могућности. Тај свет почиње овде, у срцу образовања, у Фондацији „Образовање за Србију” где млади еду-лидери, будући наставници, играју кључну улогу у обликовању образовног система који ће унапредити друштво у целини и дати младима прилику да остваре своје потенцијале као покретачи промена и лидери у образовању.

Упознај се са Фондацијом „Образовање за Србију”

Фондација „Образовање за Србију” основана је почетком школске 2022/2023. године као део велике Teach For All („Образовање за све”) мреже, која окупља преко 85.000 наставника у 60 земаља света. Ова глобална мрежа, која је покренута пре 25 година, подржава и подстиче младе лидере, иноваторе и покретаче промена у образовању и друштву да позитивно утичу на будућност. Придруживањем Србије највећој глобалној мрежи наставника, отворен је први национални конкурс за еду-лидере!

О чему је реч?

Идеја о покретању националног конкурса створила се из препознате потребе да се образовно-васпитни систем оснажи кроз креативност еду-лидера, покретача промена и ентузијастичних наставника, који воле свој посао и имају жељу да у својим учионицама иновирају наставну праксу. 

Мисија Фондације „Образовање за Србију” је да пронађе кандидате који то могу, који то раде и који су спреми да учествују у променама, али и да их награди кроз мноштво бенефита на пољу развоја компетенција, лидерских вештина, знања и способности.

Упознајмо се детаљније: Како Фондација „Образовање за Србију” пружа подршку младима?

Кроз образовање. Кроз енергију. Кроз заједништво. Кроз страст за едукацијом. Кроз мотивацију за променама.

Фондација „Образовање за Србију” даће младима снагу да преузму одговорност за развој образовног система који ће бити инклузиван, иновативан и прилагођен потребама 21. века.

Како би ова визија постала стварност, Фондација „Образовање за Србију” пружа младима и низ ресурса и могућности које ће им помоћи да развију своје вештине и постану лидери и носиоци позитивних промена у друштву и образовању, а неки од кључних елемената подршке укључују:

Упознајмо се детаљније: Како Фондација „Образовање за Србију” пружа подршку младима?

Менторство и стручна подршка

Фондација „Образовање за Србију” пружа младима јединствену прилику да раде са искусним еду-менторима који су већ остварили успех у области образовања. Ови ментори ће пружити неопходну подршку, савете и вођство како би помогли младима да развију своје вештине, знање и самопоуздање на путу ка успешној каријери у образовању.

Обуке, радионице и семинари на националном и међународном нивоу

Млади који се придруже Фондацији и постану еду-лидери имаће прилику да учествују у различитим обукама, радионицама и семинарима који се фокусирају на развој лидерских и колективно-лидерских вештина и знања потребних за успех у савременом друштву и образовном систему. Поред тога, одабрани еду-лидери ће стећи и бројне вештине, од педагогије, дидактике, употребе технологије у настави, до развоја креативних и иновативних приступа у настави.

Двогодишња стипендија кроз финансијску подршку

Фондација „Образовање за Србију” пружиће и свим одабраним еду-лидерима стипендију у виду финансијске подршке на плату током рада у школи, и тиме ће им помоћи да се фокусирају на свој развој и едукацију без бриге о финансијским ограничењима. Такође, стипендија подстиче младе еду-лидере, талентоване за едукацију, да се посвете наставничкој професији и допринесу унапређењу образовања у земљи.

Мрежа сарадње и размена искуства

Придруживањем Фондацији, млади добијају приступ широкој мрежи професионалаца и стручњака из области образовања – мрежи „Образовање за све” која броји десетине хиљада наставника, који ће им пружити могућност да размењују искуства, знање и идеје. Ова мрежа ће омогућити младима да стекну нове пријатеље, развију пословне контакте и установе сарадњу са еду-лидерима из читавог света који деле исте циљеве и амбиције.

Прилика за развој еду-лидерске мреже

Фондација „Образовање за Србију” пружа младима могућност да развију своје лидерство кроз учешће у различитим пројектима и инцијативама усмереним ка унапређењу образовања и заједнице. Кроз овакве активности, млади ће имати прилику да преузму одговорност, управљају пројектима, донесу одлуке и стекну искуство које ће им бити корисно у будућој каријери.

Ако видите себе као еду-лидера, не оклевајте, пријавите се и постаните део револуције у образовању која ће унапредити будућност Србије. Ваша улога као еду-лидера и будућег наставника допринеће развоју друштва које цени знање, иновације и креативност.

Фондација „Образовање за Србију” чека на вас и ваше идеје!

Пријавите се и започните свој пут ка успеху као еду-лидер у Србији. Ваша будућност почиње са Фондацијом „Образовање за Србију”. Чекамо вас!

Будите и ви део Teach For Serbia заједнице

Ако сте васпитач, учитељ, наставник или студент завршних година факултета, и желели бисте да напредујете, али осећате да вам треба подршка на том путу – придружите нам се! Teach For Serbia је место за ваш лични и професионални развој.

Запратите нас на друштвеним мрежама за инспирацију, мотивацију и нова знања. Пратите хештегове #TeachForSerbia и #ObrazovanjezaSrbiju или се придружите нашем Viber каналу.

Share this:

Like this:

%d bloggers like this: