Образовање за Србију

Зашто су еду-лидери важни за образовање у Србији?

Хеј ти,

Желиш ли да мењаш свет? Машташ ли о томе да имаш супер моћи? Имаш ли страст према образовању и желиш постати вођа у стварању позитивне промене у образовању у Србији? Ако је тако, онда ми тебе тражимо! Представљамо ти национални конкурс за еду-лидере у Србији!

Шта је национални конкурс за еду-лидере и шта ти пријава на овај конкурс може донети?

Фондације „Образовање за Србију” покренула је национални конкурс за еду-лидере из препознате потребе да се образовни систем унапреди кроз креативност, иновативност и ентузијазам младих еду-лидера – наставника – који воле свој посао и желе да унесу промене у учионице.

Наша мисија је да пронађемо и наградимо кандидате који су спремни да буду део промена, који су свесни важности усавршавања, који желе своје знање и вештине да преносе на друге и који ће поносно носити титулу националног еду-лидера.

Да ли је то све? Не! Добро обрати пажњу на наредне бенефите, свидеће ти се 😀

Они кандидати који прођу програм селекције за еду-лидере, који је темељно осмишљен по моделу који примењују све државе чланице Teach For All мреже, којој припада и Фондација „Образовање за Србију”, а заснива се на праћењу низа објективних параметара и компетенција кандидата, који показују различит ниво своје креативности, сналажљивости и жеље да унесу промене и иновације у образовно-васпитни систем, али и деле вредности као што су: заједништво, брижност, позитивни утицај и љубав – за њих тек почиње право уживање!

И то уживање на Институту за еду-иновације! 😀

Обуке које се спроводе на Институту за еду-иновације, трају шест недеља и подразумевају како развој знања и компетенција, тако и упознавање са посебним Оквиром педагошких компетенција за колективно лидерство (КОЛИД), који ће одабраним кандидатима дати конкретне смернице, савете и алате како покренути лидерске активности у учионици, школи, окружењу!

А шта онда? Онда шириш лидерство!

Следећи корак подразумева запошљавање и рад у школама које су партнери Фондације „Образовање за Србију”. Од момента када национални еду-лидери добију посао у школи као васпитачи, учителји, наставници, професори или стручни сарадници, Фондација „Образовање за Србију”, наставља пружање подршке кроз менторски рад и коучинг, али и давање додатне финансијске подршке на плату!😉

Сви одабрани кандидати и након две године рада у школи, могу и даље да остану у програму, и тако постану алумни Фондације „Образовање за Србију”, настављајући своју сарадњу са другим еду-лидерима кроз инспиративне пројекте на локалном, националном и глобалном нивоу.

Свиђа ти се идеја да баш ти будеш национални еду-лидер у Србији? Пријави се, чекамо те!

Сам процес пријаве на конкурс подразумева:

▪️ Попуњавање пријаве

▪️ Слање документације: CV, препорука, дипломе

▪️ Учешће у онлајн тесту компетенција

▪️ Учешће у првом кругу интервјуа

▪️ Учешће у другом кругу интервјуа

▪️ Похађање обука у Институту за еду-иновације

▪️ Добијање титуле еду-лидера

▪️ Покретање промена у школама

Ако се питаш какве су твоје шансе за успех на овом конкурсу, имај на уму да конкуренција није оно о чему би требало да размишљаш.

Еду-лидери ће бити одабрани на темељу својих знања, искуства и визије за развој образовања у Србији. Стога, ако имаш страст према образовању и идеје за иновативне проgrame и развој образовања, имаш све што је потребно да би баш ти био/ла одабран/на!

Узми иницијативу и постани вођа у стварању иновативног и квалитетног образовања у Србији.

Конкурс је отворен до краја маја 2023. године за прву генерацију еду-лидера. Наредни конкурс биће отворен тек наредне године, зато немој чекати, буди међу првим еду-лидерима.
Будите и ви део Teach For Serbia заједнице

Ако сте васпитач, учитељ, наставник или студент завршних година факултета, и желели бисте да напредујете, али осећате да вам треба подршка на том путу – придружите нам се! Teach For Serbia је место за ваш лични и професионални развој.

Запратите нас на друштвеним мрежама за инспирацију, мотивацију и нова знања. Пратите хештегове #TeachForSerbia и #ObrazovanjezaSrbiju или се придружите нашем Viber каналу.

Share this:

Like this:

%d