Образовање за Србију

Имаш лидерске вештине и желиш баш ТИ да донесеш промене у образовању? Пријави се за конкурс за еду-лидере!

Фондација „Образовање за Србију” део је велике Teach For All мреже, која подржава и подстиче младе лидере, иноваторе и креаторе промена у образовању. Отварањем фондације у Србији, отворио се и велики национални конкурс где се тражиш баш ти! 

Ако у теби живи жеља да унесеш промене у образовно-васпитни систем, да шириш идеју о значају просветитељства и целоживотног образовања, упоран си, одважан и храбар да смело носиш титулу националног еду-иноватора, ти си ТАЈ! ТЕБЕ чекамо!

Шта ти доноси конкурс за еду-иноваторе?

Јединствену прилику за раст! Лични и професионални раст! Као еду-лидер добићеш могућност да постанеш део педагошке елите која вреднује традиционалне вредности доброг знања и лепог понашања, а баш ти ћеш бити у прилици да иновираш наставну праксу кроз савремене методичке моделе и приступе. 

Питаш се како то да постигнеш? Усавршавањем у нашем Институту за еду-иновације!

Програм развоја и подршке нашим еду-лидерима траје две године. Током тог периода, сазнаћеш више о нашем Оквиру педагошких компетенција за колективно лидерстово (КОЛИД) и научићеш како да га примениш у свом раду у школи. Међутим, то није све. Оно најважније смо сачували за крај да ти кажемо!😀

Након што развијеш своје педагошке и лидерске компетенције до савршенства, и кренеш да радиш у школи, наставићемо да ти дајемо велику подршку кроз менторски рад и коучинг. Имаћеш прилику да учествујеш у великом броју радионица, конференција и семинара, кроз које можеш да се развијаш професионално и наставиш да иновираш своју наставну праксу. 

И оно најважније као наш еду-лидер добијаћеш и финансијску подршку на плату!

Након две године рада у школи, можеш и даље да останеш у нашем програму, а можеш да постанеш и наш алумни, који ће наставити да сарађују са нама и другим еду-лидерима кроз инспиративне пројекте на локалном и националном нивоу.

Свиђа ти се идеја? 😀

Васпитачи, учитељи и наставници су лучоноше. Они покрећу промене, утичу на животе ученика и заједно са њима стварају бољу будућност за све нас. Управо због тога, Фондација „Образовање за Србију” жели да оснажи све паметне и талентоване младе људе да се посвете образовању деце, позитивно утичу на промене у школама, а самим тим и на читаво друштво.
др Светлана Белић Малинић
директорка Фондације „Образовање за Србију”
Позив је отворен: Чекамо твоју пријаву!

Од тренутка да званично и постанеш национални еду-лидер дели те се само неколико корака:

  1. Да припремиш пријаву.
  2. Да пошаљеш пријаву.
  3. Прођеш селекцију.

И немој да се обесхрабриш. ТИ си еду-лидер! ТИ си тај кога тражимо! Чекамо те!

1

1. ПРИПРЕМАШ ДОКУМЕНТАЦИЈУ

 

Припреми своју биографију, мотивационо писмо и препоруке. Скенирај диплому/дипломе ако их имаш или потврду са факултета да си на последњој години или апсолвент. 

2

2. ШАЉЕШ ПРИЈАВУ

 

Пријави се преко наше платформе на линку испод и прикачи своју документацију. Ако си већ спремио/спремила сву документацију, пријава траје мање од 5 минута.

3

3. РАДИШ ОНЛАЈН ТЕСТ

 

Уради онлајн тест компетенција и покажи све своје таленте. Питања уопште нису тешка и не треба да се припремаш јер тестирамо твоје вештине и компетенције. За тест ће ти бити потребно око 30 мин.

4

4. УЧЕСТВУЈЕШ У ПРВОМ КРУГУ ИНТЕРВЈУА

 

Први круг интервјуа одржава се у року од две недеље, онлајн или у нашим просторијама. Ово је сјајна прилика да нам се представиш у најбољем светлу и убедиш нас да си баш ти наш еду-лидер.

5

5. УЧЕСТВУЈЕШ У ДРУГОМ КРУГУ ИНТЕРВЈУА

 

Други круг интервјуа подразумева решавање разних проблема и ситуација. Желимо да видимо како се сналазиш и како размишљаш јер су то битни предуслови за еду-лидера.

6

6. ПОХАЂАШ ИНСТИТУТ

ЗА ЕДУ-ИНОВАЦИЈЕ

Најбољи кандидати похађају наш Институт за еду-иновације и спремају се за покретање промена. Током шест недеља, научићеш више о нашем Оквиру педагошких компетенција за колективно лидерство - КОЛИД.

7

7. ПОСТАЈЕШ ЕДУ-ЛИДЕР

 

Потписујеш уговор на две године и започињеш свој пут еду-лидера у школама, уз нашу менторску подршку. Покрећеш позитивне промене у образовању и ствараш бољу и лепшу будућност.

8

8. ГРАДИМО МРЕЖУ

 

Сви наши еду-лидери, сарадници и ученици постају део наше глобалне мреже покретача промена. Заједно градимо прилике за напредак и помажемо сваком детету да оставри све своје могућности.

Кликни на икону и прочитај објашњење у средини.

Будите и ви део Teach For Serbia заједнице

Ако сте васпитач, учитељ, наставник или студент завршних година факултета, и желели бисте да напредујете, али осећате да вам треба подршка на том путу – придружите нам се! Teach For Serbia је место за ваш лични и професионални развој.

Запратите нас на друштвеним мрежама за инспирацију, мотивацију и нова знања. Пратите хештегове #TeachForSerbia и #ObrazovanjezaSrbiju или се придружите нашем Viber каналу.

Share this:

Like this:

%d