Образовање за Србију

Титула вредна поштовања: Наша директорка постала је званична Cambridge Assessment Network амбасадорка

Cambridge Assessment мрежа окупља значајна образовна имена са циљем да на више нивоа оснаже систем оцењивања међународних Cambridge тестова. Суштина рада ове заједнице је да сакупе сјајне идеја из свих крајева света и унапреде начин оцењивања, те обезбеде јасноћу и самопоуздање, коректност и релевантност. Самим тим и подршку, мотивацију и снагу како наставницима и деци током процеса оцењивања. 

Бити међу амбсадорима и званичницима Cambridge Assessment мрежа сан је свих међународних едукатора, а част и задовољство да се нађе међу њима добила је докторка међународног образовања, др Светлана Белић Малинић, директорка Фондација „Образовање за Србију”.

Светлана је једини представник са Балкана и једини едукатор који припада овој заједници професионалаца.

Упознајте нашу директорку и њену мисију!

Др Светлана Белић Малинић је међународна лидерка, која више од 20 година инспирише наставнике да експериментишу са новим приступима подучавању, истовремено успешно обликује образовне трендове у региону, али и шире, те кроз учешће на бројним образовним догађајима у земљи и свету шири идеју о иновација на многим нивоима. 

Она је и водитељка програма за Cambridge International Professional Development Qualifications, стручњакиња за Cambridge Assessment и чланица мреже The Cambridge Panel. 

Као извршна директорка Фондације „Образовање за Србију”, која је део Teach For All мреже, и глобална директорка за образовање у Educate International, Светлана је посвећена трансформацији образовног пејзажа и начина мишљања, оснажујући наставнике да моделују своју педагогију кроз креативност и различите алате за формативно оцењивање. 

Оцењивање треба да инспирише и ученике и наставнике да заједно проуче метакогницију, истраже креативност и пробуде неуротрансмитере како би обликовали своју криву учења. Таква промена у тумачењу процеса сазнања омогућава да се провера постигнућа не користи само ЗА учење већ и КАО учење.
др Светлана Белић Малинић
директорка Фондације „Образовање за Србију”

Званичан пост представљања наше директорке на LinkedIn профилу Cambridge Assessment мреже, можете погледати овде.

Уколико желите да се придружите Светлани у мисији ширења добрих идеја, запратите је на званичном LinkedIn профилу, доступним овде.

Пронађите и ви своју искру на путу иновација и промена! Будите лидер промена! 

Будите и ви део Teach For Serbia заједнице

Ако сте васпитач, учитељ, наставник или студент завршних година факултета, и желели бисте да напредујете, али осећате да вам треба подршка на том путу – придружите нам се! Teach For Serbia је место за ваш лични и професионални развој.

Запратите нас на друштвеним мрежама за инспирацију, мотивацију и нова знања. Пратите хештегове #TeachForSerbia и #ObrazovanjezaSrbiju или се придружите нашем Viber каналу.

Share this:

Like this:

%d