Образовање за Србију

Важан јубилеј за све наставнике и чланове Teach For All заједнице

Teach For All је глобална мрежа коју чини више од 60 партнерских организација и неколико десетина хиљада наставника који заједнички раде на трансформацији образовања и ублажавању образовних разлика међу ученицима и наставницима, који живе у различитим условима.

Мрежу су 2007. године основали Венди Коп (директорка Teach For America) и Брет Вигдорц (директор Teach First) са циљем да подстакну напредак у правцу дељења знања, остваривања сарадње између образовних институција и привреде, развоја глобалних ресурса и подстицање развоја лидерства наставника и ученика.

Током феноменалних 15 година постојања, глобална мрежа Teach For All проширила се на шест континената, окупила бројне образовне и привредне субјекте, донаторе и друштвене предузетнике, који су међусобним ангажовањем утицали на квалитет образовања више од 6.000.000 деце широм света.

На годишњем нивоу, више од 16.000 наставника, који утичу на преко 1.150.000 деце, добијају едукативну и финансијску подршку од Teach For All мреже.

Лепе вести за српске наставнике: и Србије успоставила сарадњу са Teach For All мрежом

За Србију је овогодишњи јубилеј Teach For All мреже посебно значајан, јер се међу сарадницима нашла и наша држава, а новонастала Teach For Serbia фондација, односно Фондација „Образовање за Србију”, добила је прилику да јача капацитет наставника, обликује њихове компетенције и стипендира најбоље наставнике које Србија има.

Ово је значајан корак за наше образовање, студенте завршних година факултета и наставнике – нарочито, оне који нису у сталном радном односу, јер ће од сада Teach For Serbia фондација, односно односно Фондација „Образовање за Србију”, активно радити на унапређењу њиховог статуса и успостављању напора да се квалитет наставног кадра истакне, награди и подржи.

Мисија којом се Teach For Serbia води подразумева елиминисање системских изазова у просвети и јачање лидера у свим академским дисциплинама.

Поводом покретања Teach For Serbia фондације и обележавања 15 година постојања Teach For All мреже, директорка српске фондације, др Светлана Белић Малинић, истиче:

Васпитачи, учитељи и наставници су лучоноше. Они покрећу промене, утичу на животе ученика и заједно са њима стварају бољу будућност за све нас. Управо због тога, Фондација „Образовање за Србију” жели да оснажи све паметне и талентоване младе људе да се посвете образовању деце, позитивно утичу на промене у школама, а самим тим и на читаво друштво.
др Светлана Белић Малинић
директорка Фондације
Будите и ви део Teach For Serbia заједнице

Ако сте васпитач, учитељ, наставник или студент завршних година факултета, и желели бисте да напредујете, али осећате да вам треба подршка на том путу – придружите нам се! Teach For Serbia је место за ваш лични и професионални развој.

Запратите нас на друштвеним мрежама за инспирацију, мотивацију и нова знања. Пратите хештегове #TeachForSerbia и #ObrazovanjezaSrbiju или се придружите нашем Viber каналу.

Share this:

Like this:

%d bloggers like this: